Közélet

2014.07.21. 17:00

Négy falu gyermekei Fedémesen

Immár két éve annak, hogy Fedémesen nyaranta egy hétre újra élettel telik meg a volt kisiskola épülete.

B. K.

Az egri Esélyek Háza támogatásával helyi és a szomszédos falvak (Szentdomonkos, Tarnalelesz, Bükkszenterzsébet) vakációzó diákjai táborozhatnak a festői szépségű kis faluban.

Idén huszonnégy gyermeket fogadtak a községben, akikkel három pedagógus és két önkéntes fiatal foglalkozik. A programok között kirándulások, udvari játékok, sport, kézműves foglalkozások szerepelnek.

A tábor azért is rendhagyó, mivel a résztvevőknek nem kell részvételi díjat fizetniük, és az étkezést is a szervezők finanszírozzák, pályázati támogatással.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Az egyik legnépszerűbb foglalkozás a kézműveskedés. FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

A fedémesiek egyébként is sokat köszönhetnek az egri szervezetnek, hiszen évek óta támogatják a kis falu lakosságát. Korábban használt, de még jó állapotban számítógépeket ajánlottak fel, s számítógépes tanfolyamokat szerveztek a lakosságnak.

A mostani egyhetes „kalandba” főként olyan gyermekeket vontak be, akiknek alig van esélyük eljutni költségesebb nyári táborokba. A szervezésbe az önkormányzatok is besegítenek, mivel reggelente a tarnaleleszi faugondnoki kisbusszal szállítják őket a helyszínre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!