Közélet

2014.07.21. 18:37

Zivataroktól lesz fülledt az idő

Kedden és szerdán sok lesz a felhő felettünk, inkább csak rövid napos időszakokra van kilátás, és sokfelé kell készülni esőre, záporokra, zivatarokra.

idokep.hu

A kánikulát hamarosan magunk mögött tudhatjuk, ugyanis lassan beindulnak a zivatarok. Az Északi-középhegységben és az Alföldön már kialakultak az első cellák, melyek felfrissülést hoznak magukkal, írta hétfő este az idokep.hu.

Kedden és szerdán sok lesz a felhő felettünk, inkább csak rövid napos időszakokra van kilátás, és sokfelé kell készülni esőre, záporokra, zivatarokra. Jelentős mennyiségű csapadék áztathatja a földeket, valamint továbbra is lehetnek hevesebb zivatarok, melyekhez özönvízszerű eső, jég, illetve viharos kifutószél társulhat. Országszerte megszűnik a kánikula, délutánonként 22 és 29 fok közé melegszik a levegő, ám a fölénk helyeződő nagy nedvességtartalmú levegőben ezt meglehetősen fülledtnek fogjuk érezni.

Zivataroktól lesz fülledt az idő

Csütörtökön és pénteken ez a légörvény valamelyest már veszít erejéből, így több lesz a napsütés, de továbbra is gyakran magasra tornyosulhatnak a gomolyfelhők, és záporok, zivatarok is több helyen frissíthetik az ismét egyre melegebbé váló levegőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!