Sport

2014.07.22. 07:30

A viselkedési normákról és a jegyzőkönyv kitöltéséről a bíróknak

Augusztus 1. és 3. között tartják szokásos nyári edzőtáborukat a megyékbeli játékvezetők.

B. Cs.

A résztvevők számára ingyenes kurzus helyszíneként az egri Eszterházy Károly Főiskola Leányka úti sporttelepe szolgál. Az összetartás programját Kelemen Attila részletezte a heol.hu-nak.
– Pénteken délelőtt elméleti teszttel nyitunk, amely 15 kifejtős és 10 feleletválasztós kérdésből áll – kezdte a szűkebb hazánkbeli sípmesterek első embere.

– Az első előadás során a küldések, ellenőrzések tapasztalatait és a gazdálkodást fejti ki Birincsik József, Szigetvári Zsolt és Varga László. A mérkőzés előtt, alatt és után használt viselkedési normákról, továbbá a játékvezetők pszichológiájáról Urbán Eszter beszél majd a kollégáknak. Ugyan ő tartja másnap a videós les-, és góltesztet, majd jönnek a beszámolók a verseny-, és a fegyelmi bizottság részéről, illetőleg a megyei igazgató, a korábbi sípmester Jenei Károly is elmondja tapasztalatait.

Az egri táborba ellátogat a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottságának egyik képviselője is, nem marad el a fizikai felmérés sem és megkülönböztetett figyelmet fordítanak a jegyzőkönyvek helyes kitöltésére is. A tesztek értékelését kerethirdetés, egyben táborzárás követi vasárnap délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!