Közélet

2014.07.22. 08:48

Antal: már a meccs elején el kell bizonytalanítani az oroszokat

Ma 16.30-tól (Tv: m1) a B-jelű négyesben harmadikként záró Oroszországgal találkoznak női pólósaink a Budapesten zajló Európa-bajnokságon.

B. Cs.

Budapest, 2014. július 19. Antal Dóra (j2) és a brit Angela Winstanley-Smith (b) a budapesti nõi vízilabda Európa-bajnokság Magyarország - Nagy-Britannia mérkõzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 20-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Fotó: MTI/MTVA

A magyar együttes eddigi szereplését és a várható folytatást Antal Dóra így látja.

– A holland meccset sem szabad kudarcként felfogni, voltak hibáink, de ott sem játszottunk rosszul, kaptunk pár szerencsétlen gólt, ami meggátolta a sikerünket – tekintett vissza az egri illetőségű játékos a mvlsz.hu-nak adott interjúban.

– Azt hiszem, nagy önbizalommal állhatunk oda majd a következő meccsünkre, hiszen nagy különbséggel vertük a görögöket és az angolokat is. Az oroszokkal szeretünk játszani. Jó sok emlékünk van velük kapcsolatban, a londoni olimpián a négy közé jutásért, Barcelonában a bronzmeccsen győztünk ellenük. Remélem, most is mi leszünk a jobbak.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Antal Dóra (3) azt reméli, hogy most is ők lesznek a jobbak Fotó: MTI/Kovács Tamás
[/caption]

Soros ellenfelünk nagyon pörgős, tikitaka játékot alkalmaz, amely szereti feladogatni a labdát, és megúszás gólokat lőni. Elég gyors csapat, de nekünk jobban fekszik az ilyen csapatok elleni játék. Az a fontos, hogy nem szabad őket elengedni, végig uralni kell a mérkőzést. Ők végig menni fognak előre, ha vezetnek, ha mínusz öttel állnak. Már a meccs elején el kell majd bizonytalanítani őket. Akkor nem lesz baj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!