Sport

2014.07.22. 09:34

Hevesen visszaállítanák a régi fényt

Edzőként Balázs Tihamér vezeti az újjászerveződött Hevesi LSC labdarúgó-csapatát, amely a megyei II. osztályból NB-s szinten is szerepelt ex-hevesi futballistákkal igyekszik fellépni szűkebb hazánk élvonalába.

Sike Károly

– Szeretnénk, ha a hevesi labdarúgás ismét a hagyományaihoz méltó helyre kerülne, s ennek érdekében példaértékű összefogás kezdődött – tájékoztatta a heol.hu-t Balázs Tihamér, a Hevesi LSC régi-új edzője. – Olyan együttes kialakításába kezdtünk, amely eséllyel pályázhat a megyei I. osztályú tagság kiharcolására. Egyelőre ez a cél, az NB-s szintű labdarúgás elérésében még nem gondolkodunk.

A klub megreformálására irányú törekvések valamikor májusban kezdődtek, amikor újjáalakult vezetőség vette át az egylet irányítását. A grémium első emberének ugyan továbbra is Bettenbuk József számít, elnökségi tagként Budai Sándor, Hajdú János, Mihics Péter és Besenyei Ferenc igyekszik segíteni a gárda előmenetelét.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Besenyei Zsolt Markazról tér vissza lakóhelye csapatába Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Magam is meghívást kaptam arra a bizonyos egyeztetésre, ahol már a megvalósításra váró tervekről is szó esett – emlékeztetett Balázs, aki az elmúlt időszakban a Gyöngyösi AK utánpótlás-csapatainál technikai vezetőként tevékenykedett.

– Felkérést kaptam a szakmai munka irányítására, oly módon, hogy azokból a helyi és hevesi kötődésű futballistákból igyekezzünk eredményes csapatot verbuválni, amely a korábbi években már letette a névjegyét a településen. Besenyei Ferenc, Besenyei Zsolt, Pusoma Róbert, Korsós Márk, Mihics Péter, Vágó Zoltán, Zsidó László, Veres Dávid, Kiskartali Martin és Nász Norbert mellett a fiatalabb generáció közül Jánosi Marcell, Betenbuk Zsolt, Szabó Péter, Janosek Péter is helyet kap a csapatban, de további labdarúgókkal is zajlanak az egyeztetések. Ez a keret alkalmas lehet arra, hogy elérjük céljainkat, s feljutást érő helyen zárjuk az előttünk álló pontvadászatot.

A Hevesi LSC Balázs Tihamér irányításával a 2011/2012-es bajnoki évben megnyerte a megyei I. osztály küzdelmeit, ám anyagi nehézségek miatt a város akkoriban nem tudta tovább finanszírozni a csapat szereplését. A gárda életképtelenné vált, s a megszűnés sorsára jutott. Egy év szünet után tavaly edzőként Budai Sándor vezetésével szerveződött újjá a HLSC, s a megyei II. osztályban indulva a 9. helyen zárta a Keleti csoport küzdelmeit.

– Az önkormányzat és a csapatot segítő helyi vállalkozók részéről is igény mutatkozik a megyei elitben való szereplésre. A játékosok lelkesen dolgoznak, minden feltétel adott a sikeres munkához. Eközben a sporttelepen is elkezdődtek kisebb felújítási munkálatok, egyre csinosabb a környezet is. Aki ismer jól tudja, hogy mindig is szívügyemnek tekintettem a hevesi labdarúgást, s nagy örömmel végzem a feladatom. Hál ''Istennek az egészségi állapotom is lehetővé teszi az edzések vezénylését, bár a lábam miatt már nem végezhetek teljes értékű munkát – zárta szavait a szakember.

Győztes erőfelmérő a Detk ellen

Kiskartali Martinék a megyei I-es Detk ellen játszották első felkészülési mérkőzésüket, amely 4–3-as hevesi sikerrel zárult. Hazai részről Besenyei Ferenc háromszor talált a detkiek hálójába, a negyedik találat Zsidó László nevéhez fűződik. A detki oldalon Boros János kétszer, Ivony Attila egyszer volt eredményes. A HLSC gárdáját legközelebb szombaton láthatják a nézők. A csapat 17.30-as kezdettel Besenyőtelek együttesét fogadja, a találkozót megelőzően ifjúsági mérkőzést is rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!