Gazdaság

2014.07.22. 19:07

Együttműködik a kormánnyal a ZF Hungária Kft.

A kormány stratégiai megállapodást kötött a ZF Hungária Kft.-vel.

T. B.

Az egri cég és a kormány együttműködésének négy fő pillére a beszállítói kör növelése, a gyártásfejlesztés, a foglalkoztatás bővítése, a szakképzési rendszer fejlesztése.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes szerint a magyar autóipar kirobbanó formáját az adja, hogy a világ legnagyobb autóipari vállalatai folyamatosan beruháznak Magyarországon.

– Több mint 18 éve termelünk Magyarországon a világpiac számára, a cég sikerességében nagy szerepet játszik a magyar kollégák motiváltsága, szakképzettsége, a munkájuk tökéletes pontossága és kiváló minősége – tette hozzá Markus Schleier, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A magyar kormány és a ZF Hungária Kft. között a Parlamentben kedden aláírt stratégiai együttműködési megállapodásban a cég megerősítette a hazai beszállítói kör további bővítésének szándékát. Kiemelt terület még a kutatás-fejlesztési tevékenységen alapuló gyártásfejlesztés, a foglalkoztatás bővítése, és a szakképzési rendszer fejlesztése.

Őszi Csilla, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a cég egyik legfontosabb feladata a magyarországi beszállítói háttér kialakítása, és folyamatos bővítése, amelyhez most még közelebb kerülhetnek. A vállalat alapítása óta közel 45 milliárd forintot fektetett be Egerben, a kormány stratégiai partnereként azonban még tovább nőhet beruházási hajlandóságuk.

A ZF Hungária Kft. 18 éve Eger meghatározó vállalata, 844 embernek ad munkát, tavaly pedig összesen 110 ezer sebességváltót adtak el. Eddig is igyekeztek magyar beszállítói hátterüket növelni, 2013-ban a teljes beszerzési volumen 45 százaléka tőlük származott. Stratégiai KKV-partnereik között 11 magyar beszállító található, akik összesen közel 1500 embert foglalkoztatnak.

Címkék#egér#ipar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!