Közélet

2014.07.22. 19:18

Megkezdték a hídelemek beépítését Hatvanban

Októberig emelik be a helyére az ötvenhat hídelemet, amelyek között 25 tonnás szerkezetek is vannak.

HEOL

Hétfőn megkezdték az új vasúti híd elemeinek beemelését Hatvanban. Az egyenként 8-17 méter hosszú és akár 25 tonnás hídelemeket - összesen 56-ot - egy 400 tonnás daru segítségével teszik a helyükre. Ezen a héten éjjel is dolgoznak, mert 14 hídelemet csak éjszaka, vágányzári időszakban tudnak a helyükre tenni. A többit augusztustól októberig folyamatosan építik majd be. A vágányzár első üteme július 20-25. között, a második üteme pedig augusztus 5-12. között várható. A zajosabb munkákra nappal lehet számítani.

A környéken továbbra is forgalomkorlátozások vannak érvényben. A 21-es főúton a csomópont átépítése miatt előreláthatóan a körforgalom megépítéséig, azaz szeptember végéig kell az autósoknak terelőúton közlekedniük.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Albert Péter
[/caption]

A Mészáros Lázár utcánál az új gyalogos aluljáró építése miatt a 3-as főút ideiglenes sávelhúzása augusztus közepére várható. A 3-as út óhatvani szakaszának (Radnóti tér – Nádasdy utca között) felújítási munkáit július végéig elkezdik, ezért itt is szakaszos sávelhúzásokra lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!