Közélet

2014.07.23. 07:47

Hamarosan befejezik a városháza felújítását: változások várhatóak

Az egri városháza és a kapcsolódó épületszárnyak felújítása hozzávetőlegesen 500 millió forintba kerül. A kivitelezés a végéhez közeledik.

eger.hu

A városháza felújítása, hasonlóan a közterületi fejlesztésekhez, a hajrájához érkezett Egerben. Július végére elkészült az épületegyüttes teljes külső hőszigetelése és a nyílászárók cseréje. A belső átalakítások 90 százalékban már a végső állapotot mutatják.

A visszaköltözés augusztustól októberig folyamatos lesz. Először az emeleti részek, majd a földszint, végezetül pedig a park készül el - írja az eger.hu.

Már áll az udvaron az új rendezvényterem, ami a tervek szerint a Városháza-funkcióhoz kapcsolódva is kap szerepet. Esküvőket, lakossági fórumokat, képviselői fogadóórákat is tarthatnak majd itt. A megközelíthetőség az udvarról és a Városháza felől is lehetséges lesz. A próbaüzem az augusztus 20-i ünnepséghez kapcsolódik, egy fogadást tartanak majd az új épületrészben.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: eger.hu
[/caption]

Látványos változás történt a Városháza lépcsőházában is. A restaurátorok munkája nyomán teljesen megújult az itteni falszakasz. A Városháza egyes épületszárnyainak átadása után nem minden iroda költözik vissza az eddig megszokott helyére. Több változás is várható, amiről időben tájékoztatják a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!