Sport

2014.07.23. 07:54

Eb-szemüveg - Zalánki Gergő

A Margitszigeten zajló vízilabda Európa-bajnokság történéseit így látják a sportág közismert személyiségei.

B. Cs.

A helyzet kicsit furcsán hat. Zalánki Gergővel nap mint nap lehet találkozni a Budapesten zajló vízilabda Európa-bajnokság televíziós közvetítései során, ám a 19 éves egri játékos csak közeli szemlélője a kontinensviadalnak. A magyar válogatott bő keretében még szerepelt balkezes pólós aranyat remél társaitól.

„Nem kérdés, hogy jobban szeretnék Eb-szereplőként a vízben lenni, mint a reklámfiguraként, de egyelőre be kell érnem ennyivel. A fiúktól teljesen ezt vártam, amit az eddigiekben mutattak. A válogatottunkat jellemző profi környezetben, világszinten magasan jegyzett játékosokkal megtisztelő volt együtt készülni. Nagyon örülök, hogy részese lehetettem a közös hangolódásnak. Benedek Tibor szövetségi kapitány részéről jó döntésnek számítottak a keretbeli személycserék, aki most a csapat tagja, mindenki hozzá tud tenni a teljesítményhez.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Zalánki Gergő (10) most a junior vb-re készül Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

- A csoportmeccsek során valamennyi esetben akadtak klasszismegoldások, és mindig más-más mutatott remek formát. Ettől is igazán remek a mostani állomány, amely számára talán az elődöntő nehezebbnek ígérkezhet, mint a várt finálébeli szereplés. A spanyolok és a szerbek elleni meccset volt alkalmam a Hajós-uszodában megnézni, s ez alapján állítom, a hazai közönség teremtette nagyszerű  miliő olyan pluszt képest nyújtani, ami Európa-bajnoki címhez segítheti a magyar csapatot. A szerbeket legyőzni mindig nagy élmény, ám az igazi az lenne, ha ez a döntőben is összejönne, akkor elmondhatnánk, hogy túl léptünk egy fontos mérföldkövet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!