Közélet

2014.07.25. 07:06

Mi történik a hétvégén Heves megyében?

Bárzenész találkozó, Reggae Camp, Tücsökzene fesztivál, Anna-napi búcsú. Nézze meg, milyen programokkal várják Heves megyében!

HEOL

PÉNTEK

EGERBEN a IV. Országos Bárzenész Találkozó zárónapján, péntek este 20 órai kezdettel Tóth Vera és Romhányi Áron ad koncertet a Servita Udvarház teraszán. Jegyek a helyszínen válthatók.

HATVANBAN szerdán kezdetét vette a Reggae Camp Line Up, ahol a pénteki napon, három színpadon sok más előadó között a Riddim Colony és a Copy Con is fellép majd. A rendezvény helyszíne a hatvani strandfürdő. 

HEVESEN július 25-27-e között a VIII. Nemzetközi Szőtteskonferencia keretei között kiállításokat és előadásokat tekinthetnek meg az érdeklődők. A konferencia helyszíne a Pintér Tanya Panzió lesz.

SZOMBAT

BÉLAPÁTFALVÁN Tűzoltó-nap, koncertek várják az érdeklődőket. 20 órától fellép Zséda, majd 21 órától kezdetét veszi az Anna-bál.

EGERBEN a Szalában Családi- és Egészségnapot szervez a Cukorbetegek Egri Egyesülete a Közösségi Házban. Az érdeklődőket kézműves foglalkozások, vetélkedők és sportversenyek is várják.

EGERSZALÓKON a Turisztikai Iroda udvarán folytatódik a Tücsökzene Fesztivál. Ezúttal este fél héttől a lengyel Trójczyce Folklór együttes tart néptáncbemutatót, majd a Hungariddim zenekar ad ingyenes koncertet.

GYÖNGYÖSÖN a Fő téren ad koncertet az Omega ma este kilenc órától.

MIKÓFALVÁN óvodások, majorettek, tűzzsonglőrök fellépésével falunapot rendeznek. Délután Szepessy László súlyemelő, az egercsehi és mikófalvi asszonykórus után fellép Várhegyi Gábor.

NAGYRÉDÉN hagyományőrző íjásztalálkozót rendeznek a Zöld Völgy Íjászai, reggel 8 órai kezdettel. A X. Szent Imre Íjászkupa helyszíne a naygrédei íjászpálya lesz.

NOSZVAJON 14 órától a  De la Motte -kastélyban az "Akikért a harang szól..."című kiállítással indul a hétvége. A kastély időszaki kiállítása az I. világháborúban harcoló noszvaji katonáknak és családjaiknak állít emléket. A nap folyamán a Kastélyünnepen fellép óriásbábokkal a MASZ együttes, de lesz kézműves vásár, s esti muzsika is.

POROSZLÓN szombaton és vasárnap Környezettudatos Napokat tartanak a Tisza-tavi Ökocentrumban! Szombaton 9 órától 12 óráig a "Környezetvédelemmel a jövőnkért" fenntarthatósági ismeretterjesztő programsorozat részeként érkezik speciális autóbusz az Ökocentrumba. Vasárnap egész nap várja az érdeklődőket - elsősorban a gyerekeket - az ÖKO-Labirintus, egy igazi környezetvédelmi útvesztő! A 225 négyzetméter alapterületű hatalmas labirintusban 300 Ft-ért megvásárolható menetlevéllel mehetnek majd végig a vállalkozószellemű játékosok. Az útvesztőben 6 játékállomáson izgalmas öko-játékokkal, feladványokkal találkozhatnak a gyerekek. A nagyméretű fa eszközök játékosan oktatják a résztvevőket a megújuló energiák fajtáiról, a szelektív hulladékgyűjtés szabályairól. A sikeresen teljesítők közt értékes ajándékokat sorsolnak ki.
SZARVASKŐBEN Falunapot rendeznek az Állomáskerti Szabadidőparkban. Az eseményen anyakönyvvezető előtt erősítheti meg fogadalmukat a házaspárok, lesz lakodalom muzsikával, vacsorával és folklórműsorral.

VASÁRNAP

BOGÁCSON tizenegyedik alkalommal tartanak kaktusz és pozsgásnövény kiállítást és vásárt. Délelőtt 9 órától 15 óráig várják az érdeklődőket a Művelődési Házban.

NOSZVAJON az Anna-napi búcsút idén a Síkfőkúton a tóréten rendezik majd meg kirakodóvásárral és egész napos programokkal. A rendezvényen 17 órától fellép Balázs Pali, ezt követi majd Janicsák Veca koncertje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!