Közélet

2014.07.25. 16:28

Dr. Pajtók Gábor: a jól szervezett állam lehet csak versenyképes

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a megyeházán dr. Pajtók Gábor, akit július 1-jével nevezett ki Orbán Viktor a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá.

P. A.

Az eseményen felidézte: az egyetemen jogtudományt hallgatott, tagja volt a Bibó István Szakkollégiumnak, pályája kezdetén a közigazgatásban helyezkedett el, majd 25 évig dolgozott ügyvédként, s elsősorban civil, illetve gazdasági joggal foglalkozott.

Elárulta: két és fél hónappal ezelőtt merült fel a neve a pozícióval kapcsolatban, s viszonylag hosszas megfontolás után döntött úgy, „ringbe száll”, új területen vállal szerepet. Beszédében idézte Orbán Viktor miniszterelnök a kormányhivatalok vezetőinek kinevezésekor mondott szavait, miszerint a versenyképes magyar gazdasághoz versenyképes, jól szervezett új magyar állam kell.

– Azt vallom: e jól szervezett államba beletartozik, hogy az állampolgárok helyben is érezzék, az ő adójukból fenntartott hivatalok elérhetők és őket szolgálják, illetve hogy erős, nemzeti szemléleten alapuló közigazgatásra van szükség – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!