Sport

2014.07.26. 11:36

Szólát, Tarján: bajnokok nagy különbséggel

A 2013/14-es labdarúgó megyei II. osztály bajnokai közül a Gyöngyöstarjáni KSK élt a feljebb lépés lehetőségével, míg az Egerszóláti SK kellő utánpótlás hiányában utasította el a lehetőséget.

Sike Károly

Az Egerszóláti SK a Poroszlóval és a Mátraderecskével vívott harcot az aranyéremért, végül hétpontos előnnyel zárt a második derecskeiek előtt.
– Bajnokként jogot szereztek a megyei I-es indulásra, mégis a másodosztályba nevezett a csapat. Elmondaná az okokat?
– Nem rendelkezünk kellő számú utánpótlás-csapattal – tájékoztatott Linninger István, az egerszólátiak játékos-edzője. – Szerettük volna megmutatni magunkat a megyei I-ben, de erre nem lesz lehetőségünk. Az elmúlt években a Keleti csoport bajnokai mindig jól szerepeltek a magasabb osztályban, hiszem, hogy mi is megálltuk volna a helyünket.

– Magabiztosan nyerték a megyei II. osztály küzdelmeit. Minek volt köszönhető a fölényük?
– Mindenekelőtt kiváló a csapatszellem. Tavaly nyáron jól sikerült felkészülés után vághattunk neki a pontvadászatnak, két-három játékrendszert is sikerült begyakorolni. Mi lőttük a legtöbb gólt a bajnokságban, de a legkevesebbet is kaptuk. Ezenkívül azt is megjegyezném, hogy szerintem a csapatunkban van akad négy-öt olyan képességű labdarúgó, aki meghaladja az osztály színvonalát.

– Ezek után milyen távlati célokat fogalmaztak meg?
– A bajnoki átszervezések és az előírt utánpótlás-csapatok miatt sokáig a megyei II-es indulásunk is veszélyben forgott, ami az átigazolási terveinkre is rányomta a bélyegét. A mai napig nagyon kevesen vagyunk, kapusom például egyelőre nincs is. Csak azért nem igazolunk, hogy eggyel többen legyünk, az emberi tényezőket is mérlegeljük. Nagyon erős másodosztály lesz a következő, jelenlegi állapotunkban az első hat közé kerülés is bravúrnak számítana.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Az egerszólátiak számára a bajnoki cím ünneplése maradt, a fentebb lépésé nem Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A Nyugati csoportban a Gyöngyöstarjáni KSK szerezte meg a bajnoki címet. Marosi Jánosék tizenkét ponttal gyűjtöttek többet, mint a második helyezett csányiak. A 2013/14-es idényben a klub ifjúsági és serdülő csapata is aranyérmesként fejezte be pontvadászatot.

– Nagyszerű idényt zártak. Egy álom vált valóra?
– Terveink között szerepelt a megyei elitben való szereplés, örülök, hogy ezt ilyen magabiztosan sikerült teljesíteni – válaszolta Bódis Barna, a tarjániak játékos-edzője. – Már az őszi idény végére kilenc pontos előnyt szereztünk, akkor már kezdett egyértelművé válni, hogy hatékonyabb futballra vagyunk képesek, mint a többi gárda. A téli felkészülés után tavasszal még sikerült rátenni egy lapáttal, s a lendületes támadójátékunk még inkább kamatozott.

– Melyek voltak a legfőbb tapasztalatok az aranyéremhez vezető úton?
– Elsősorban fizikálisan kellett megfelelő szintre jutni, ugyanis erőnlét nélkül akadozik a játék. Jó érzés, hogy végig egységesek maradtunk, a csapat mentális ereje is éreztette hatását. Megőriztük motiváltságunkat, minden mérkőzéshez kellő alázattal álltak a játékosok.

– Folytatódik az építkezés?
– A jövőben is az a cél, hogy ezt az egységet megőrizzük, stabil helyet vívjunk ki magunknak a megyei I. osztályban, miközben a közönséget is kellően kiszolgáljuk. A magasabb osztályban is olyan stabil mag kialakítása a cél, amely vevő a munkára, mert befektetett energia nélkül nincs eredmény. Nagy jelentőséggel bír az edzéslátogatottságot, az ott szerzett alapok jelenthetik az előrelépés zálogát. Tudatosan felépített, folyamatosan fejlődő együttest szeretnénk a kezem alatt tudni. A keret folyamatosan alakul, bővebben az átigazolási időszak után beszélnék a játékos mozgásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!