Közélet

2014.08.01. 08:23

Mi történik a hétvégén Heves megyében?

GIF, rétesnap, Pisztráng-napok...Ezúttal is számos programmal várják az érdeklődőket megyénkben.

HEOL

PÉNTEK

EGER A Gárdonyi Irodalmi Fesztivál (GIF) egészen vasárnapig kínál lehetőséget a kikapcsolódásra az irodalom kedvelőinek. Ma délelőtt 10 órától családi programokkal várják a látogatókat. Ott lesz a várban a Fabatka Népi Játszótér, a Levendula Játszóház, de lesz apródverseny és várműhely is. Délután 2 órakor a Dobó-bástyában lehet megtekinteni az Egri csillagok című filmet, este 7 órakor a Hot Jazz Band lép színpadra.

EGER Az Agria Nyári Játékokon ma a Barátok közt valamikori házaspárjával Csomor Csillával és R. Kárpáti Péterrel a főszerepben mutatják be a „Paprikáscsirke avagy Stex és New York” című zenés vígjátékot a Líceumban.

HATVAN Ma este 9 órakor a Jam Gardenben (Ady Endre Könyvtár udvara) Magyarország három basszusgitárosának – Szappanos György, Megyaszay István és Temesi Bertalan – műsorát láthatja és hallhatja a nagyérdemű.

SZOMBAT

EGER A GIF keretein belül rendezik meg 10 órától a 2014-es Ostrom című program szereplőválogatását, ahol a leendő Bornemissza Gergelyeket és Vicuskákat keresik. Egészen délutánig családi programok közül lehet válogatni, este 6 órakor a Zsinagóga Galériában Radnóti-estre várják az érdeklődő közönséget.

EGER Délután 2 órakor a Szépasszonyvölgyben az egerszalóki Rozmaring Népdalkórus lakodalmas előadását lehet megtekinteni.

EGER Finnugria Fesztivál kezdődik a Kepes Intézet előtt 18 órakor. A téren fellépnek a Komi Köztársaság, a Mari Köztársaság és a Nyenyec Autonóm Körzet művészei.

EGERSZALÓK Egész napos kézműves vásár lesz a Turisztikai Iroda udvarán, majd a Tücsök Zenék keretében 19 órától Írmag koncert skót kocsmadalokkal és táncház következik.

FELSŐTÁRKÁNY Ismét megrendezik a tó partján a rétesnapot, ahol minden érdeklődő megkóstolhatja a helyi jellegzetes népi ételt, a sós-túrós rétest, e mellett számos programot kínálnak a látogatóknak.

HATVAN Este 9 órától a Jam Gardenben a Motörhand és a Borisz Zenekar ad közös koncertet.

SZILVÁSVÁRAD A Szalajka-völgy ma ad otthont a 14. Pisztráng-napnak.

VASÁRNAP

EGER Gárdonyi Géza születésének 151. évfordulója alkalmából ünnepséget rendeznek a Gárdonyi ház kertjében délután 4 órakor. Az eseményen közreműködik és műsort ad Saárossy Kinga és Blaskó Balázs színművész, valamint Karády István előadóművész.

HATVAN Délután 5 órakor a Jam Gardenben a Magyar Népmese Színház előadásában a Vitéz Palkó és Tündér Ilona bábos muzsikás magyar népmesét tekinthetik meg a gyermekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!