Sport

2014.07.31. 11:34

Somhegyi nem önszántából távozott

Hosszú idő után tört meg a csend a ZF-Eger női vízilabdacsapatánál, ahol azonban kedvezőbb híreknek egészen biztosan jobban örültek volna a drukkerek.

Munkatársunktól

Szinte napra pontosan három hónapja fejeződött be a női OB I 2013/14-es küzdelemsorozata, amelyben idén a harmadik hely jutott a ZF-Eger csapatának. A következő szezonra készülő kerettel kapcsolatosan az Egri Vízilabda Klub még nem közölt információkat, ám az átigazolások alapján már lehet tudni, hogy melyik csapat állapodott meg egri játékossal.

Az ÚVSE gárdájánál azt jelentették be, hogy a napokban befejeződött budapesti Európa-bajnokságon szerepelt kapus, Gangl Edina a lila-fehéreknél folytatja pályafutását. A bajnok Szentesi VK gárdája a ZF csapatkapitányát, Pócsi Biankát és az egyébként szentesi származású Pengő Nikolettát csábította magához. A brit légiós, Francesca Clayton visszatért hazájába, míg a jövő nagy reménységének számító Vályi Vanda a dunaújvárosiak ajánlatára mondott igent.

A héten aztán két újabb távozó neve bukkant fel a médiában. Somhegyi Noémi és Veréb Alexandra is vette a sátorfáját, a két pólós egy esztendőt Szegeden pólózik tovább.

– Négy évig játszottam Egerben, ahol sok barátságra tettem szert és komoly sikereket értem el, mégsem önszántamból távozok – kesergett a válogatott korábbi centere, Somhegyi Noémi, aki két-két bajnoki bronz és aranyéremmel a háta mögött hagyta el a megyeszékhelyet.

– A bajnokság végén senki nem mondott semmit, uszodabeli mendemondákból hallottam, hogy Kelemen Attila edző nem számít rám. Amikor először személyesen megkerestem, azt közölte, nincs ilyenről szó, majd a klub elnökétől, Bárány Attilától tudtam meg, hogy mennem kell. A döntés érzékenyen érintett, hiszen a jövőben is szerettem volna tenni az egri sikerekért.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Somhegyi Noémi négy év múltán hagyta maga mögött a ZF-Egert Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

- Később a tréner indoka csak annyi volt, új csapat épül. Igazolásról viszont még most sem hallani. Hét ember távozása viszont nem lehet véletlen műve, vagyis nem biztos, hogy mindig a játékosok a hibásak. Szerintem ezen is el kellene gondolkozni…

Ezek után félőnek tűnik, hogy az elmúlt években élcsapatnak számító sárga-kékekre nem túl szép jövő vár.

Egriként Czigány Dóra és Antal Dóra a Vk-n

Az oroszországi Hanti-Manszijszkben augusztus 12. és 17. között rendezendő női Világkupára Merész András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a következő keretet hirdette. Gangl Edina, Kasó Orsolya – kapusok; Antal Dóra, Illés Anna, Menczinger Kata, Hevesi Anita, Czigány Dóra, Kisteleki Hanna, Takács Orsolya, Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara – mezőnyjátékosok.

A gárda augusztus 4-én utazik Martfűre, ahol az olimpiai bronzérmes ausztrálokkal együtt készül a Világkupára. A B csoport tagjaként Ausztrália, az Egyesült Államok és Dél-Afrika lesz az ellenfelük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!