Kék hírek, bulvár

2014.07.31. 16:00

Újfent vizsgálódtak a hatóságok

Egy villamosenergia termeléssel foglalkozó üzemben tartott supervisori ellenőrzést szerdán a katasztrófavédelem társszervek bevonásával.

HEOL

Supervisori ellenőrzést tartott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társszervek bevonásával szerdán egy Gyöngyös közeli felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemben. Ennek keretében az iparbiztonsági hatóság az üzem területén időszakos hatósági ellenőrzést folytatott le.


 
Ezúttal egy villamosenergia termeléssel foglalkozó üzemben került sor az úgynevezett „supervisori” ellenőrzésre. Ez volt idén a hatodik ilyen jellegű vizsgálat megyénkben, amelyet a megyei iparbiztonsági főfelügyelő szervezett.

A katasztrófavédelem területi szerve egyfajta főhatóságként koordinálja a veszélyes üzemek hatósági ellenőrzésein résztvevő rendvédelmi – és társszervek munkáját. A társhatóságok közül képviseltették magukat a munkavédelmi és munkaügyi, a környezetvédelmi, a népegészségügyi, továbbá a műszaki biztonsági és mérésügyi hatóságok is.
 
A supervisori vizsgálat keretében időszakos hatósági ellenőrzés is zajlott az üzemben. A veszélyes tevékenység végzéséhez szükséges katasztrófavédelmi engedély jogerőre emelkedésétől számítva felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem esetén évente, alsó küszöbértékűnél kétévente, küszöbérték alatti veszélyes üzemnél pedig háromévente időszakos hatósági ellenőrzést kell tartani.

Ez a vizsgálat kiterjed a veszélyes anyagokkal kapcsolatos technológiák működtetésére, az üzem területén tárolt és felhasznált veszélyes anyagokkal végzett tevékenység dokumentációira, a környezet és a lakosság védelmére, és az üzem irányítási rendszerére egyaránt.
 
A hatóságok az ellenőrzés során szinte mindent rendben találtak, apróbb tűzvédelmi hiányosságokat tártak fel - tájékoztatta a heol.hu-t Antal Erika tű. százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!