Közélet

2014.07.31. 17:05

Vidám hangulat és hasznos ismeretek

Nagy sikere volt a családi és egészségnapnak a Szala városrészben a hétvégén.

P. A.

Családi és egészségnapot szervezett a múlt hét végén a szalai szociális város-rehabilitáció részeként átadott új közösségi tereken a Cukorbetegek Egri Egyesülete, partnerségben a Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesülettel. A programhoz csatlakoztak helyi civilszervezetek, városi intézmények is.

Az eseményen egészségügyi szolgáltatásokkal, tanácsadással, kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal várták az érdeklődőket. A nemrég átadott közösségi ház melletti színpadon a szalaiak és belvárosi civil szervezetek műsorral szórakoztatták a közönséget, a kertben pedig hagyományos roma ételek készültek, amiket a résztvevők jó étvággyal el is fogyasztottak és leöblítették a helyi pincészetek kiváló boraival.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Rengetegen voltak kíváncsiak a programokra. FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

Az újonnan átadott sportpályán az Egri Sportcentrum SE és a szalai ificsapat között labdarúgó-bajnokságot, a játszótéren ping-pong versenyt és ügyességi vetélkedőket rendeztek, de bemutatót tartottak a mentőszolgálat és a tűzoltóság szakemberei is. Jakabné Jakab Katalin, a Cukorbetegek Egri Egyesülete elnöke kiemelte: a résztvevők nemcsak jól érezhették magukat, de hasznos ismeretekkel is gazdagodhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!