Közélet

2014.08.04. 16:05

Házasságszédelgési per és békahajsza

Izgalmas vállalkozásba kezdett idén nyáron az Egri Pinceszínház, legutóbbi bemutatójuk ugyanis opera, ráadásul mindjárt kettő, pontosabban majdnem három.

P. A.

A megyeszékhelyen jól ismert színész-rendező, Szatmári György elképzelései alapján állították színpadra – a Miskolci Nemzeti Színház énekkarának közreműködésével – az Esküdtszéki tárgyalás című vígoperát, s az Éjféli operabemutatót, amely paródiaként is értelmezhető.

Tatár Gabi, a Pinceszínház vezetője elárulta, sajnos ritkán jut el a műfaj az egriekhez, ezért szeretnék, ha a jövőben minden esztendőben kínálhatnának operát a közönségnek.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Gál Gábor
[/caption]

A jövő évi előadásból ízelítőt is kap a publikum: 2015-ben A sevillai borbélyt mutatják majd be. A legközelebb holnap este látható két egyfelvonásos valódi nyári szórakozást ígér az érsekkerti tó partján, s a sok humor mellett a békák is „szerepet kapnak” a produkcióban.

A főbb szerepekben Baranyai Anettet, Jenei Gábort, s az egri Kecskeméti Róbertet láthatja a publikum, de színpadra lép Baráth Zoltán is, akinek az előadás már a harmadik bemutatója a Pinceszínházzal a nyáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!