Közélet

2014.08.09. 09:24

Egri család utazhat az „igazi” Egyiptomba

Már több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a szegedi mini Egyiptomra. Mind közül a legszerencsésebb látogató nemcsak a Móra-múzeumba költözött fáraókiállítást, hanem Egyiptomot teljes valójában is megismerheti.

Gaál Bernadett/szegedma.hu

Az elmúlt időszak legnagyobb múzeumi vállalkozása – így jellemezte Fogas Ottó igazgató a Móra-múzeum egyúttal legnépszerűbb időszaki kiállítását. Több mint 40 ezer kalandvágyó látogató volt kíváncsi eddig a három helyszínes tárlatra, túlszárnyalva ezzel a szervezők elképzeléseit is.

A közgyűjtemény a kiállítás apropóján nyereményjátékot hirdetett, az Insight Tours utazási irodával együttműködve egyiptomi utazást sorsoltak ki a szerencsés látogatók között. Az első utat az Egerből érkezett Lóczi Tünde nyerte, aki másodmagával öt napra Gízába látogathat, s megcsodálhatja többek között a Nagy Szfinxet és a Kheopsz-piramist is.

A nyertes a szegedma.hu kérdésére elárulta, mindössze két hete barangolták körbe a szegedi kiállításokat, lányaik kérésére. Még sosem jártak a magyar országhatár túloldalán, ezért vegyes izgalmakkal tekintenek a jövő évben esedékes út elé, ahová szeretnék elvinni az egész családot.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: szegedma.hu
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!