Közélet

2014.08.11. 11:00

Szivarklub is alakulhat a romjaiból újjászülető kastélyban - Fotók

Nemrégiben felszentelték a kétútközi Graefl-kastély megszépült tornyát. Az épület felújításán továbbra is töretlen lendülettel dolgoznak.

Sz. E.

Néhány hete emelték be a felújítás alatt álló kétútközi Graefl-kastély megszépült tornyát, s a minap megtartották a toronyszentelőt is nyáresti kerti-partival egybekötve. A kastély legújabb díszét Szemenyei Péter plébános áldotta meg, majd a Royal Fanfare Ensemble együttes koncertjét lehetett hallgatni.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Nemes Róbert
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Nemes Róbert
[/caption]

Az esemény igen hangulatosra sikerült, a hölgyeknek ugyanis dresscode-ot szabtak meg: csakis kalapban jelenhettek meg az ünnepségen.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Fotó: Nemes Róbert
[/caption]

Az estét a fél évszázad után helyreállított torony díszkivilágítása zárta. A kastélyba szeptember 5-re romszínházi előadást – A pillangók szabadok címmel – terveznek.

Szerencsés Györgyike tulajdonos azt is elmondta: felvetődött, hogy megalapítsák a kétútközi szivarklubot. Az ötlet dr. Gál Csabától származik.

Az épület felújításával egyébként szép ütemben haladnak, a restaurálás továbbfolytatódik. A tornyon kívül elkészült már a téli kert és a toronyszoba, és a kerti lakok is hamarosan használhatóak lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!