Közélet

2014.08.15. 12:20

Szeles, mérsékelten meleg idő jön

Péntek este még érkezik egy gyenge hidegfront, majd hétvégén szeles, mérsékelten meleg időre készülhetünk.

HEOL

A csütörtökön átvonult hidegfront nyomában - mely sokfelé okozott esőt, záporokat, zivatarokat, illetve főként Zala és Vas megyében több, mint egyhavi csapadék zúdult le 24 óra leforgása alatt - a hét hátralévő részében kissé változékony, főként szombaton szeles időre van kilátás - tájékoztatott az Időkép.

Mint írják: pénteken hazánk nagy részén hosszabb időszakokra kisüt a Nap, de főként az Északi-középhegység térségében időnként erőteljesebben megnövekedhet a felhőzet, és errefelé záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak a délután folyamán. Gyengül, mérséklődik a légmozgás, délután kellemes időre, 25-26 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Késő délután aztán nyugat felől egy újabb, de ezúttal gyenge hidegfront éri el hazánkat, így az esti, kora éjszakai órákban főként a Dunántúlon élők számíthatnak záporok, helyenként zivatarok kialakulására, illetve egyre nagyobb területen feltámad az északnyugatira forduló szél.

Szombaton meglehetősen szeles időre van kilátás, a nyugati-északnyugati szelet többfelé kísérhetik erős lökések ezen a napon. Az ország nagy részén a gomolyfelhők mellett a napsütés lesz túlsúlyban, északkeleten azonban több lesz a felhő az égen, és itt elszórtan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A friss hajnalt követően délutánra 22 és 26 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnapra már jelentősen veszít erejéből a szél, így hajnalban igencsak hűvös lesz, helyenként 10 fok alá süllyedhet a hőmérők higanyszála. Napközben ugyanakkor igazán szép, napos időre van kilátás, egy-egy futó zápor csak északkeleti határaink közelében zavarhatja a 25 fok körüli hőmérsékletű nyári időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!