Közélet

2014.08.20. 20:08

Szabó Attila Eger új díszpolgára

Szerdán este a Dobó téren tartotta az augusztus 20-i városi díszünnepséget az egri önkormányzat, majd zenés utcabál és a tűzijáték várta az érdeklődőket az Eszterházy téren.

HEOL

Fotó: Toth Peter

 „A magyarság nem kalapdísz, hanem a szíve mélyében viseli a magyar, mint tenger csigája a gyöngyét” , idézte Gárdonyi Géza sorait Habis László polgármester arra utalva, hogy az egriség is hasonló, rejtett, bennünk élő, érzékeny és törékeny dolog. Egrinek lenni kiváltság és nagy lehetőség, mert Eger a hazaszeretet, a bátor kiállás és helytállás fővárosa. Eger jelkép, az egykori helytállásnak köszönhetően elismeréssel, alapvetően pozitív hozzáállással közelítenek máshol az egriekhez.

A jelent és jövőt viszont a ma élők alakítják. Eger mások szemében olyan lesz, amilyennek az itt élők bemutatják. Példát kell adni másoknak, akik nap mint nap idelátogatnak. Az egriség sem kalapdísz, hanem minden egri polgár személyes felelőssége.

A polgármester Deák Ferencet, a haza bölcsét, Eger díszpolgárát is idézte: „Magyarországot nem uszító gondolatokkal nyugtalanítva, hanem köznapi, hasznos jólétet gyarapító tettek sorával kell szeretni.” Az elmúlt években megragadtak minden lehetőséget, hogy előre vigyék Egert. Példaként sorolta az építkezéseket, kiemelve, azért dolgoznak, hogy épülön a város, helyzetbe hozzák a vállalkozásokat.

A belváros megújításával kapcsolatban megjegyezte, az több felújításoknál, átalakításoknál és közműcseréknél, több a megmentett műemlékeknél, több a jobb minőségű burkolatnál. Ezek a találkozásokért, az egri pillanatokért épülnek. A hont azért foglalták el eleink, majd Szent István azért alapított e hazában erős, keresztény államot, hogy az maradandó otthona legyen a magyar embereknek, a magyar nemzetnek.

Az ünnepségen adták át az önkormányzat által adományozott kitüntetéseket, köztük a díszpolgári címet.
Az egri kitüntetettek

Az ünnepség után zenés utcabál és a tűzijáték várta az érdeklődőket az Eszterházy téren.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Beküldött fotó
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!