Közélet

2014.08.21. 07:35

Rendezetté váltak a parkok Szilvásváradon

Átadták az 50 millió forintból felújított parkegyüttest a településen. Megújultak a hidak, a buszmegállók is.

T. B.

Fotó:

Az öt közparkot az elmúlt fél évben kitakarították, új virágokat, térbútorokat, faragott díszeket, információs és a régi községet bemutató táblákat helyeztek ki. Megújultak a hidak, a buszmegállók is. A turisták körében népszerűvé váltak a padok, asztalok és sétányok, hiszen ilyenek eddig alig voltak. Szaniszló László polgármester elmondta, a védett őspark növényzetéhez nem nyúltak, ám ott felújították a kastélyhoz vezető lépcsősort. Az önkormányzat 11 milliót tett hozzá az elnyert 39 milliós Leader-forráshoz.

Az eseményen Horváth László honatya méltatta, hogy Szilvásváradon mindig történik, épül valami, most az új községháza, de hamarosan útfelújítás kezdődik.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A turisták kihasználják a kihelyezett padokat, asztalokat Fotó: Gál Gábor
[/caption]

Bejelentette: a lovas projekt támogatási szerződését hétfőn írták alá az illetékes minisztériumban, s rendelkezésre áll a fejlesztésre szánt összeg. A közbeszerzési eljárást kiírják, a kivitelezés utána kezdődhet.

A lovas beruházás csúszik, számos engedélyt be kellett szerezni, s bevonták a Magyar Közút NZrt.-t is, így a stadion környékének útjait és járdáit is rendbe teszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!