Közélet

2014.08.21. 13:47

ÁSZ: gazdálkodási hibák az egri főiskolánál

Az Állami Számvevőszék több ütemben az összes állami és egyházi fenntartású felsőoktatási intézmény gazdálkodását ellenőrzi.

MTI

Gazdálkodási hibákat talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az egri Eszterházy Károly Főiskolánál, az intézmény 2009 és 2012 közötti működését vizsgálva - közölte az ÁSZ csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az egri Eszterházy Károly Főiskolán elvégzett vizsgálatban hiányosságokat tártak fel a pénzügyi gazdálkodásban: a személyi juttatások és a dologi kiadások előirányzatainak felhasználása, a működési és felhalmozási bevételek beszedése nem volt szabályszerű, a hallgatói költségtérítéseket nem a kincstárnál vezetett számlán kezelték. 

Az ÁSZ a megbízási díjak és a felhalmozási kiadások elszámolásában is tárt fel hiányosságokat. 

A jelentések megállapításai alapján az ÁSZ az intézmény vezetőjének, valamint a felsőoktatásért felelős miniszternek fogalmazott meg javaslatokat, amelyek alapján intézkedési tervet kell készíteniük. Ezek végrehajtását az ÁSZ utóellenőrzés keretében értékelheti.

Az Állami Számvevőszék több ütemben az összes állami és egyházi fenntartású felsőoktatási intézmény gazdálkodását ellenőrzi, ami lehetőséget teremt az ágazati holisztikus értékelésre - olvasható az ÁSZ tájékoztatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!