Kék hírek, bulvár

2014.08.26. 08:06

Rezesová ügyvédje az új szakértői véleményről

Az új szakvélemény alátámasztotta a védelem által az ügyben felkért Kovács Miklós igazságügyi szakértő korábbi véleményét - válaszolta érdeklődésünkre Novák Péter.

Sz. Z.

Budapest, 2014. mjus 22. Eva Varholikov Rezesov vdlott (j3) beszl az ellene jrmvezets ittas llapotban bntette miatti bntetper msodfok trgyalsn a Budapest Krnyki Trvnyszken trgyaltermben 2014. mjus 22-n. Balrl Novk Pter, a vdlott vdje. Balrl Stubeczky Sarolta tancsvezet br (b3,) valamint Szegedi Gyngyvr (b2) s Fehr Szabolcs (b4) brk. Jobbrl Novk Pter, a vdlott vdje (j4). MTI Fot: Bruzk Nomi

Fotó: MTI/MTVA

A vádlott számára lehet kedvező az Eva Rezesovával szembeni, több ember halálát okozó, ittas járművezetés bűntette miatt indult bűnperben az a műszaki szakértői vélemény, amelynek elkészítését a Budapest Környéki Törvényszék rendelte el még a nyár elején.

Amint már megírtuk, Császár Gergely igazságügyi műszaki szakértő szakvéleményében kifejtette: megcáfolható az úgynevezett 6-os számú, védett tanú – egy teherjármű sofőrje – rendőröknek tett vallomása, amely szerint ő észlelte, hogy a szlovák nő által vezetett BMW terepjáró fényszórói villogtatásával, túl nagy sebességével gyakorlatilag leszorította a sztrádáról a négy karácsondi áldozat Fiat Punto személygépkocsiját.

A szakértő álláspontja az, hogy a térfigyelő kamerák szerint ezt a tanú a saját járművéből nem láthatta.

Az áldozatok hozzátartozói felháborítóan enyhének titulálták az elsőfokú ítéletet, a vádhatóság ezentúl azt is kifogásolta, hogy a szlovák nőt felmentették a közúti veszélyeztetés vádja alól.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Tárgyalás a járásbíróságon. Az elsőfokú ítéletet mind a vádhatóság, mind a védelem megfellebbezte. Az áldozatok hozzátartozói felháborítónak minősítették. Fotó: MTI
[/caption]

Lapunk megkérdezte Eva Rezesová védőjét, dr. Novák Pétert is arról, hogyan értékeli az új szakértői véleményt.

– Az új szakvélemény alátámasztotta a védelem által az ügyben felkért Kovács Miklós igazságügyi szakértő korábbi véleményét, s azzal egyetértett – válaszolta érdeklődésünkre az egri ügyvéd. – Azt állapította meg ugyanis a Budapest Környéki Törvényszék által kirendelt új műszaki szakértő, Császár Gergely: egyértelműen cáfolható, hogy igazat mondott az a tanú, aki miatt közúti veszélyeztetéssel is vádolják védencemet. Szakvéleménye szerint a 6-os számú védett tanú nem láthatta a karambolt, mert az M3-as autópálya adott helyen lévő térfigyelő kamerájának felvételén jól látszik: amikor ő kamionjával a vallomásában említett helyszínre érkezett – ahol az állítólagos leszorítás történt –, ott akkor már 3 perce lángolt a Fiat Punto. Ebből következően az ütközéskor még nem lehetett az adott helyen. Emellett az új szakértő nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy a sértettek személygépkocsija bevágott a BMW terepjáró elé.

A további fejleményekről dr. Novák Péter kijelentette: a Budapest Környéki Törvényszék a várhatóan szeptember 8-án tartandó másodfokú tárgyaláson meghallgatja majd az ügyben eddig eljárt valamennyi műszaki szakértőt, s ezután dönt a bizonyítási eljárás további menetéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!