Kék hírek, bulvár

2014.09.11. 16:30

Rezesova ügyvédje szerint a súlyosítás a közhangulatból is ered

A csütörtöki jogerős ítélet kihirdetése után lapunknak nyilatkozott Eva Rezesová védője, dr. Novák Péter egri ügyvéd is

HEOL

– Ilyen nagyságrendű ítéletre számítottam az előzményekre és az indulatos közhangulatra tekintettel. A döntés inkább felel meg a közvéleménynek, mint a kialakult bírói büntetéskiszabási gyakorlatnak. Annak viszont nagyon örülök, hogy végre jogerősen bebizonyosodott: a közúti veszélyeztetés vádja teljesen megalapozatlan volt, ügyfelem ezt a bűncselekményt nem követte el. Ellenkező esetben 13 évet is kaphatott volna.

A szakértői véleményekkel kapcsolatos bírói dilemmáról az a véleményem, hogy a szakértők személyéről folyt a vita, nem a szakvélemények szakmai tartalmáról, pedig az helyesebb lett volna. Egy tény, Eva Rezesová kevesebb mint 4 év múlva már a családjával lehet, szabadulhat.

Az ítélet indokolásában elhangzottak kapcsán, miszerint a vádlott nem tanúsított kellő megbánást, az ügyvéd közölte: a tragikus baleset után nagyon rövid időn belül történt kártérítés az áldozatok hozzátartozóinak. Ha továbbira tartanak igényt, azt támogatólag továbbítja ügyfelének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!