Közélet

2014.10.20. 07:30

Ingyenes csontritkulás-mérés

Ingyenes csontritkulás szűrést tartanak ma 9 és 12 óra között Egerben a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

HEOL

A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Egészségfejlesztési Osztálya és a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete ingyenes csontritkulás szűrést szervez 2014. október 20-án, hétfőn 9 - 12 óra között a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

A szűrővizsgálatra - melynek eredményeit reumatológus szakorvos értékeli ki - 55 év feletti nőket, 65 év feletti férfiakat várnak, továbbá olyan személyeket, akiknek kis erőbehatásra csonttörése volt, akiket hosszabb ideje cukorbetegség miatt kezelnek, akik évek óta szteroidot szednek vagy akiknek kezelőorvosa ezt javasolja.

A szervezők az ingyenes csontritkulás szűrést az első 30 megjelenő számára tudják biztosítani, az érkezési sorrendnek megfelelően, ezért nyomatékosan kérik, hogy azok, akik a közelmúltban osteoporosis szűrésen már részt vettek vagy csontritkulásuk miatt kezelésben, gondozásban részesülnek, a vizsgálatot ne vegyék igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!