Kék hírek, bulvár

2014.10.20. 16:00

Az ár- és belvíz elleni védekezést gyakorolták

Vízkárelhárítási gyakorlatot szerveztek az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai és Mezőtárkány polgármestere a napokban a településen.

HEOL

Az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai és Mezőtárkány polgármestere vízkárelhárítási gyakorlatot szervezett a település polgári védelmi szervezete, valamint a helyi önkéntes tűzoltó egyesület és egyéb rendelkezésre álló közerő bevonásával.

A gyakorlatot egy úgynevezett polgári védelmi szakkiképzés előzte meg, melyen a települést leginkább veszélyeztető ár-belvíz elleni védekezés lehetséges módjait ismertette a megjelentekkel Zelei László tű. százados, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője.

Hevesi Katalin, a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese elmondta: az elméleti képzést követően az első gyakorlati feladat a szabályos homokzsáktöltés és depónia kialakítása volt. Ezt követően az egri járási katasztrófavédelmi megbízott, Nagy László tű. főhadnagy irányításával a Laskó- patak mentén bordás megtámasztással erősítették meg a gátat, a magassághiányos szakaszt nyúlgáttal védték be, és egy feltételezett buzgár elfogására ellennyomó medencét építettek ki a gyakorlat résztvevői.

Az időjárás nem volt kegyes a beavatkozókkal, mert szinte végig enyhe esőben dolgoztak, ennek ellenére mindenki átérezte a feladat jelentőségét és a katasztrófavédelmi szakemberek, valamint az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság Egri Szakaszmérnökség munkatársainak iránymutatása mellett végrehajtották a meghatározott feladatokat.

Az egyes védművek kiépítését követően a szakemberek elmondták a résztvevőknek, hogy azok milyen védekezési célokra szolgálnak, és mely események észlelésekor szükséges ezeket kialakítani.

Végezetül a polgári védelmi felügyelő megköszönte a résztvevőknek és a jelenlévő társszerveknek az elvégzett munkát és a további sikeres együttműködés reményében zárta le a gyakorlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!