Közélet

2014.11.30. 21:27

Felragyogtak az ünnep fényei

A megye több településén is együtt ünnepelték az emberek advent első vasárnapját.

J. H., B. K.

Fotó: Daniel Beran

– A földkerekség legnagyobb ünnepére készülnek Egerben is – emelte ki Habis László polgármester vasárnap délután a megújult Dobó téren, ahol  a színpadon elhelyezett adventi koszorún gyújtották meg az első gyertyát. Nagy Barbara és Radvánszki Szabolcs a Gárdonyi Géza Színház színészei adventhez és a karácsonyhoz kapcsolódó verseikkel örvendeztették meg az ünneplő tömeget.

Örömét és köszönetét fejezte ki Habis László a gyertyagyújtáson mondott köszöntőjében, hogy egy csodálatos, teljes egészében megújult téren lehet idén Egerben az adventi vásár, majd arra kérte közönségét, a karácsony közeledtével merüljenek el a mennyei szeretetben, forduljanak egymás felé és ne aggodalmaskodjanak. Ezt követően dr. Csizmadia István, az egri katolikus főplébánia plébánosa megszentelte a koszorút.

Az Egri Érseki Fiúkórus dallamainak kíséretében meggyújtották az első gyertyát a koszorún, majd egy közös visszaszámlálást követően felgyúltak a belváros ünnepi fényei is. Színes és vonzó programokkal készülnek az advent további vasárnapjain is, ez alkalommal a Bon Bon együttes volt a sztárvendég, de minden hétvégén más meglepetés kerül majd az egriek közös karácsonyfája alá.

Ugyancsak tegnap rendezték meg – immár ötödször – az ország legmagasabb „fennsíkján”, Kékestetőn, az Angyalok tisztásán a Heves megyei Advent köszöntő eseményt. Újra benépesült az ország legmagasabb pontja, ahol ünnepi műsorral, forró italokkal, ételekkel kedveskedtek a látogatóknak. A zenei színpadon a visszatérő Csík Zenekar fokozta a hangulatot. A résztvevők imával, az adventi koszorú első gyertyájának és egy hatalmas máglya meggyújtásával ünnepeltek.

Hatvanban a hagyományokhoz hűen a Kossuth téren kezdődtek meg az ünnepváráshoz kötődő programok. Tegnap az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorát követően Szabó Zsolt államtitkár és Horváth Richárd polgármester gyújtotta meg a város adventi koszorújának első gyertyáját a főtéren. December ötödikén ide érkezik a Mikulás, s természetesen a karácsonyi vásár is várja az ünnepre készülőket. Szombatonként koncerteken szórakozhatnak a helyiek. 

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!