Közélet

2015.02.01. 11:44

Készülnek az ár- és belvíz elleni védekezésre

Az ár-belvizek elleni védekezés kapcsán egyeztető megbeszélésre invitálták a védekezésben együttműködő, illetve bevonható szervezeteket a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei a napokban.

M. Z.

További homokzsákokat helyeztek el a Duna várható magas szintje miatt

Fotó: Löffler Péter

A vízügyi szakaszmérnökségek vezetőivel áttekintették az aktuális hidrometeorológiai helyzetet, s a 2014-ben elvégzett karbantartási és rekonstrukciós munkákat. Az egyeztetésen külön megvitatták a közfoglalkoztatottak védekezésbe történő bevonásának lehetőségeit – tájékoztatott Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Elmondta: felkeresték a személyszállítással foglalkozó vállalkozásokat, mivel a közösségi közlekedés idén január 1-jétől új szervezeti struktúrában kezdte meg működését.

Egyeztettek a kirendeltség illetékességi területén lévő két területi igazgatóság vezetőivel a rendelkezésükre álló humán erőforrások és a technikai eszközök kölcsönös, hatékony kihasználásának érdekében egy esetleges káresemény során.
Hozzátette: beszéltek a karitatív szervezetek vezetőivel is. Szó esett a lehetséges melegedő és befogadó helyek, továbbá a lakosság ellátásában szerepet játszó főzési kapacitásokról is.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Akár a közfoglalkoztatottak is segíthetnek majd a védekezésben Fotó: Mediaworks
[/caption]

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!