Közélet

2015.02.10. 19:55

Megduplázódott a tiszanánai véradók száma

Lázár Tünde, a Magyar Vöröskereszt Tiszanánai Csoportjának elnöke tavaly év végén még a Vöröskereszt Ezüst Érdemrendjét is megkapta, annak az áldozatos munkának az elismeréséül, hogy Heves megyében őt találták a legjobb véradás szervezőnek.

SZ. E.

A településen az idei esztendőben már meg is tartották az első véradást, amelyre ismét nagyon sokan jelentkeztek. Legközelebb májusban várják a donorokat.
– Három éve vagyok a területi csoport vezetője, s büszkén mondhatom, azóta megduplázódott az önkéntesek száma. A kezdeti tíz ember helyett, mára már átlagosan harmincan érkeznek hozzánk vért adni. Legutóbb a 37 megjelentből 29 befejezett véradás történt, és sok első véradónk volt. Irányított véradás is történt, ugyanis O Rh negatív vércsoportúakat kerestek egy vese transzplantációhoz, ketten megfeleltek az elvárásoknak – számolt be az elnök, aki egyébként már tizenkétszeres véradó.

Mint azt megtudtuk: Tiszanánán három havonta szerveznek véradást, amibe bevonják a közfoglalkoztatottakat, akik azért is mennek szívesen ezekre az alkalmakra, mivel „fizetségül” egy szabadnapot kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!