Közélet

2015.04.11. 17:11

Kéken ragyogott a Kékes

A gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) is csatlakozott az Autizmus Világnaphoz kapcsolódó Ragyogj kékben! kezdeményezéshez.

HEOL

Fotó: Czimer Tamas

A programok már szerdán elkezdődtek, amikor a kezdeményezés mottójához híven kékre világították a gyöngyösi Alsóvárosi Ferences Templomot. Az autizmus világnapja valójában április 2., ám az idén ez nagycsütörtökre esett, s így az egyházi fenntartású ASK-ban úgy döntöttek, egy héttel elhalasztják a figyelemfelhívó programot.

Csütörtökön nyílt napra várták mindazokat, a diákokat, akik kíváncsiak voltak arra, hogyan is telnek autizmussal élő kortársaik. Interaktív vetélkedőt szerveztek a gyöngyösi iskolásoknak.

Pénteken aztán szakmai nappal folytatódott a programsorozat, melynek zárásaként szombaton Mátraházán találkoztak a kék pólóba öltözött, kék léggömbökkel felszerelkezett résztvevők. A lufikat aztán az ország tetején engedték el. Kékben ragyogott szombaton a Kékes, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élők elfogadásának fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!