Kék hírek, bulvár

2015.05.27. 13:03

Gyöngyössolymoson találták meg az eltűntet

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság keresett egy 27 éves budapesti férfit, aki május 26-án 18 óra körül tűnt el túrázás közben a Mátrában.

police.hu

Fotó: Czimer Tamas

Az eltűnt felkutatása érdekében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság több városi kapitányságának rendőreiből, polgárőrökből valamint speciális mentőcsoportokból közel 70 fős kutatócsapat szerveződött.

Szerdán hajnali négy óráig kutattak utána, úgy tudjuk, rendőrségi helikopterrel, nyomkövető kutyával, hőkamera segítségével is keresték, de a polgárőrök és két speciális mentőcsoport is segítették az egyenruhások munkáját. Úgy tudjuk, a bajbajutott fiú szülei is a helyszínen voltak.

Klausmann Viktortól, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány elnökétől megtudtuk, hogy kedden 13 emberrel vettek részt a keresésben a nehezen járható terepen. Elmondta: egész éjszaka nagyon esett az eső azon a szakaszon, így egy szisztéma szerint gyalogosan közlekedtek fentről lefelé, s mindenhová benéztek, ami menedék lehet.

Czímer Bence lassan két éve a mentőcsoport tagja. Kedd estétől hajnalig ő is részt vett a kutatásban.

– Sms-ben kaptuk a riasztást kedden este nyolc óra körül és fél órán belül a találkozási ponton voltunk, Mátrafüred és Mátraháza között, az úgynevezett Görhenyi úton, a szánkópálya mellett. Pontos leírást kaptunk, hogy mikor tűnt el a fiú, hogyan néz ki, hol látták legutóbb, merre mehetett, mire figyeljünk oda a keresésénél. Ezután csataláncban vonultunk az erdőben, együtt dolgoztunk a rendőrökkel. Munkánkat nehezítette, hogy nagyon esett az eső. Egész éjszaka kutattunk utána, mindent megtettünk, a teljes területet átfésültük. Azonban nehéz helyzetben voltunk, mert mint megtudtuk, a férfi nem igazán kommunikál a külvilággal, s egyáltalán nem voltunk benne biztosak, hogy ha a nevét kiabáljuk, akkor válaszol – mesélte a keresésről Bence.

A férfi felkutatására tett intézkedések szerdán hajnalig sajnos nem vezettek eredményre. A rendőrség így szerdán reggel felhívásban a lakosság segítségét is kérte: megadták a férfi személyleírását, azt, hogy hol látták legutóbb, s milyen elérhetőségeken jelezhetik, ha felismerik az eltűnt férfit. Délelőtt kilenc óra körül pedig az eligazítás után a kutatócsapat ismét elindult keresni a férfit a Mátrában, illetve Gyöngyösön is.

Szerdán kora délután megérkezett a várt bejelentés a rendőrségre: Gyöngyössolymos külterületén egy férfit láttak sétálni, akire illik a személyleírás. Úgy tudjuk, a férfira egy biztonsági őr bukkant rá a régi síneken. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és megállapították, hogy az eltűnt személyről van szó. Szerencsére látható sérülések nem voltak rajta, azonban a mentőszolgálat szakemberei orvosi ellátásra kórházba szállították.

Polgárőrök is segítettek

A Heves Megyei Polgárőr Szövetség vezetőinek tájékoztatása szerint évente általában 4-5 alkalommal kérik az érintett egyesületek segítségét eltűnt személyek felkutatására. A rendőrség, illetve a katasztrófavédelem minden ilyen esetben számít a polgárőrök részvételére. Így történt ez a közelmúltban Andornatályán, Felsőtárkányban, valamint Ostoroson és most Mátrafüreden is. Ostoroson például egy idős férfi tűnt el, akkor a keresésére indult húsz rendőr mellett ugyancsak húsz polgárőr vett részt az akcióban. Az esetek egy részében az eltűnt személy hozzátartozói vagy a település lakói közvetlenül a helyi polgárőrökhöz fordulnak segítségért, ilyenkor ők tesznek bejelentést a rendőrségnek.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Gyöngyössolymos külterületén május 27-én a déli órákban egy férfit láttak sétálni, akire illik a személyleírás.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Rögtönzött terv a keresésre Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!