Közélet

2015.05.28. 18:12

Gyermekbábosok versengenek ismét Egerben

Ha bábfesztivál, akkor Eger: immár 22. alkalommal rendezik meg a Gyermekbábosok Országos Fesztiválját május 29-31 között a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

B. B.

Berecz Klára szervező lapunknak elmondta, városunkban mindig is nagy hagyománya volt a bábozásnak és az egy nagyon különleges dolog, hogy eddig minden évben Eger adhatott otthont a programnak.
– A rendezvény elnyerte az Unima Diplomát, mely az egyik legrangosabb díj a szakmában, így évről évre itt rendezik meg a bábverseny döntőjét. Az idei megmérettetésen is azok a csoportok szerepelnek majd, akik saját otthonukban már nyertek: minden megyéből egy, a fővárosból pedig kettő csoport érkezik– tette hozzá.

Pénteken 14 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, amely a Harlekin Bábszínház előadásával indul, ezt követően pedig sorra jönnek a bábozók a 300 fős kisiskolás közönség legnagyobb örömére. A zsűri három különdíjast és egy győztest hirdet majd ki a program végén, vasárnap reggel 9 órakor pedig elindul egy igazi színes forgatag: a rendezvény zárásaként bábos felvonulás lesz a Dobó térről a Gyermeknapra az Érsekkertbe, ahol az érdeklődők egy külső helyszínes bábelőadásnak lehetnek szemtanúi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!