Sport

2015.09.08. 15:17

Felsőváros: a hónap végén pályaavató

A városvezetők szerint fontos a labdarúgó utánpótlás-nevelés méltó kezelése.

B. Cs.

Miközben a létesítmény karbantartói a kispad egyik plexi elemét cserélték, addig a két kisméretű műfüves pálya mögötti részen elöljárókra vetült a figyelem, akik arra voltak kíváncsiak, miként halad az egri Felsővárosi Sporttelep új játékterének építése.

Ahogy azt a vezetők tapasztalhatták: jól haladnak a munkálatok, melyeknek köszönhetően szeptember végére elkészül az új, 42x22 méteres műfüves kispálya.

Habis László polgármester a szintemelkedés és a folyamatos fejlesztés részeként említette a több mint 25 millió forintos beruházást, hozzátéve: a városban képesek tartalommal megtöltetni az új létesítményeket. Jövőre nagy méretű műfüves futballpálya épül, amelyhez az önkormányzat biztosítja a 30 százalékos önerőt.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] A kavicságyra hamarosan a végleges borítás kerül Fotó: Benke Péter
[/caption]

Martonné Adler Ildikó sportért felelős alpolgármester szerint fontos feladat a labdarúgó utánpótlás-nevelés méltó kezelése, mint ahogy a szabadidős sportolási lehetőségek bővítése is előnyt élvez. Ezt Kovács Géza, a sportlétesítményeket működtető Egri Városi Sportiskola igazgatója is megerősítette.

Nincs elfelejtve

A pályák építésén túl lényeges feladat a kiszolgáló létesítmények fejlesztése. Habis László a Hírlap kérdésére azt felelte, hogy gondolkodnak a kapacitás-bővítésben, az öltözőkre is figyelnek a korszerűsítéskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!