Közélet

2015.09.20. 16:38

Olimpiai bajnok a mobilitás hetén

Heves is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap programjaihoz, e hét szerdától jövő hét keddig számos program közül lehet választani a településen.

SZ. E.

A „Közlekedj Hevesen is ÖKOsan!” elnevezésű sorozatot szerdán az Egy tiszta lélek című beszélgetés indította: Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázóval Klausmann Viktor, Heves Megye Nagykövete beszélgetett a sportcsarnokban. A sportoló nagyon szívesen megosztotta élményeit a hallgatósággal, akik egy nagyon jó hangulatú estét tölthettek el vele.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Olimpiai bajnok Hevesen: Szécsi Zoltánnal beszélgettek FOTÓ: Jakab Tibor
[/caption]


Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig a közlekedési eszközök használatára és kombinálására ösztönözze. Ez mind környezetvédelmi, mind egészségügyi és közlekedésszervezési okokból is pozitív változásokat hozhat.
A programok itt nem értek véget: pénteken dr. Zacher Gábor toxikológus volt a művelődési központ vendége, szombaton reggel a sportpályán futóversenyt, majd kerékpáros showt tartottak. Kedden Katus Attila mozgatja meg a hevesieket, délután kerékpáros történelmi túrán vehetnek részt az érdeklődők.

Címkék#Heves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!