Kék hírek, bulvár

2015.10.09. 17:04

Iszogatott, vezetgetett, letöltendőt kapott

Végrehajtandó szabadságvesztés-büntetéssel sújtotta a bíróság azt a kompolti lakost, akit újra ittas járművezetésen kaptak a rendőrök.

Sz. Z.

 A gyorsított eljárásról dr. Konkoly Thege László, a megyei főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a Hírlapot.
– Szigorú ítélet született a notóriusan alkoholmámorban volán mögé ülő férfival szemben – emelte ki a szóvivő.

Mint elmondta, a napokban állította bíróság elé a Füzesabonyi Járási Ügyészség a 32 éves kompolti polgárt, aki nem először került a vádlottak padjára. Idén februárban két évi próbaidőre felfüggesztett egy esztendei fogházra ítélték ittas járművezetés vétségéért. A szankció azonban, úgy tűnik, nem érte el a célját, mert augusztus 8-án Kompolt belterületén igazoltatása során ismét kiderült, hogy pityókásan merészkedett kocsijával a közúti forgalomba. Az alkoholszonda kifújását követően a járőr vérvételre állította őt elő. A vérvizsgálat azt igazolta, hogy a férfi vérében az autózásakor egy ezreléket meghaladó volt az alkoholkoncentráció.

A vádemelés után a Füzesabonyi Járásbíróság – az ügyész vádindítványával megegyezően – nyolc hónap fogházbüntetést szabott ki a terheltre. Mellékbüntetésül eltiltotta őt egy évre a közügyek gyakorlásától, három esztendőre a közúti járművezetéstől. Elrendelte egyúttal a korábban felfüggesztett büntetésének a letöltését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!