Közélet

2015.11.18. 16:08

Negyvenen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

A múlt héten megyénkben negyvenen fordultak orvoshoz az influenza tüneteivel. Az általános iskolások között még nem indult el a megbetegedés.

heol.hu

Az elmúl héten Heves megyében összesen 40 ember fordult orvoshoz, influenzaszerű tünetekkel. Megbetegedéseket mindhárom járási hivatalhoz jelentettek: a legtöbbet a hatvani, valamint az egri járási hivatal illetékességi területéről jeleztek.

A 46. héten orvoshoz fordult betegek közül a legérintetteb korosztály a 35 - 59 éves korosztály volt, ez a betegek háromnegyedét tette ki. A többi beteg a 25 - 34 éves korosztályból került ki. A tizennégy éven aluliak korcsoportjaiból nem jeleztek megbetegedést - tájékoztatta portálunkat a Heves megyei Kormányhivatal Népegészségügyi osztálya.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 46. héten nem érkezett jelentés, megyénkben alacsony volt az influenza aktivitás.

Az influenza ellen a legjobb védekezés a védőoltás. Javasolt az oltás mielőbbi beadatása, hogy a védettség minél előbb kialakulhasson, mert ehhez az emberi szervezetnek 10-14 napra van szüksége. A rizikócsoportok számára már elérhető a háziorvosoknál a térítésmentes influenza elleni oltóanyag.

Mint, ahogy arról már korábban portálunk is beszámolt, megérkezett Heves megyébe is az influenza elleni oltóanyag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!