Közélet

2015.11.28. 13:27

Caramel és Csík Zenekar az Angyalok tisztásán

Immár hatodjára rendezik meg az ország legmagasabb „fennsíkján", Kékestetőn, az Angyalok tisztásán az adventet köszöntő Heves megyei eseményt.

B. K.

A Kékes Sícentrum és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány november 29-én, vasárnap már délelőtt 10 órától várja az érdeklődőket. A programokról Klaussmann Viktort, az egyik főszervezőt kérdeztük.

– A vendégeket ünnepi műsorral, népi iparművészekkel, kézműves vásárral, mátrai forralt borral, meleg ételekkel és italokkal várjuk – sorolta a kínálatot Klaussmann Viktor. – A hangulatot imával, az adventi koszorú első gyertyájának és az ezt nagyban szimbolizáló máglya meggyújtásával szeretnénk meghitté tenni. A zenei színpadon a már elmaradhatatlan Csík Zenekar, majd Molnár Ferenc Caramel adnak szívmelengető koncertet.

– Mikor kezdődnek a programok?
– Délelőtt 11 órakor a Csengey Általános Iskola diákjai mutatnak be betlehemes játékot, fél 12-től pedig a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Iskola diákjai Angyalok kórusa lépnek színpadra. Az Angyalok kórusa után délután 1-jétől következik Caramel kiskoncertje, zongorakísérettel.
Az ünnepi beszéd és az adventi koszorú megáldását követően a Csík Zenekar szórakoztatja a közönséget, délután fél négykor pedig meggyújtjuk a máglyát. A programok azonban itt még nem érnek véget, mivel mindenkit Gyöngyös belvárosába invitálunk, ahol a város szervezésében este fél hattól újabb műsorok követik egymást. Ekkor kapcsolódnak fel az ünnepi fények is.

– Milyen praktikus tanácsot adnak a Kékesre indulóknak?
–  Fontos tudni, hogy a helyszíni parkoló csak téli autógumival felszerelt járművel közelíthető meg. Igény szerint ingyenes autóbuszok indulnak a Veronika-rétről és a mátraházi nagy parkolóból. A Déli sípálya alsó pontjánál (ez Mátraházától 400-500 méter) található a Veronika-rét. Az autóbusz érkezési, indulási helye Kékestetőn a Szanatóriumnál lesz, innen csaknem 300 méterre található az esemény helyszíne, részben lépcsős megközelítéssel. Megközelítőleg az első 100 gépjárművet tudjuk Kékestetőn biztonságosan parkoltatni. Az ezután érkezőket három parkolóban helyezzük el, sorrendben: Veronika-rét, Mátraházi nagyparkoló és az Árnyas parkoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!