Közélet

2015.11.29. 18:50

Adventi máglya az ország tetején

Idén már hatodik alkalommal rendezték meg az ország legmagasabb fennsíkján, Kékestetőn az Angyalok tisztásán a Heves megyei Advent köszöntő eseményt.

M. A., S. S.

Fotó: Czimer Tamas

A Kékes Sícentrum és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány vasárnap várta a vendégeket ékes programjára. Újra benépesült tehát az ország legmagasabb pontja: ünnepi műsorral, népi iparművészekkel, kézműves vásárral, mátrai forralt borral, meleg ételekkel és italokkal fogadták az ünnepre látogatókat. [caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

A hangulatot idén is imával, az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával, s egy ezt nagyban szimbolizáló máglya meggyújtásával biztosították. A zenei színpadon idén is elmaradhatatlan volt a Csík zenekar, akik igazi adventi zenével varázsolták el a vendégeket. Az adventi műsorban közreműködtek a Csengey Általános Iskola diákjai betlehemes játékukkal, majd felléptek a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Iskola diákjai. A kicsik előadása után hazánk egyik legnagyobb hangja: Molnár Ferenc „Caramel” egy szívmelengető koncerttel lepte meg a közönséget. A programok a Gyöngyösi Belváros téren folytatódtak, ahol a műsor keretein belül a városi világítást is felkapcsolták.

Egerben a Dobó teret zsúfolásig megtöltő, ünnepváró közönség közös visszaszámlálását követően meggyulladtak a megyeszékhely karácsonyi fényei. A fényfüggönybe öltözött Városházával szemközt felállított sátor színpadáról előbb Habis László mondott adventi köszöntőt. A polgármester úgy fogalmazott, hogy az advent nem jelent mást, mint a békesség követére való várakozás ünnepnapjait. A hétköznapok békéje pedig áldás, amelyet becsülni kell, különösen ha tudjuk: nagy a bizonytalanság és békétlenség a világban.

A városvezető ünnepi szavai után a történelmi egyházak képviselői emelkedtek szólásra, méltatva azt a várakozást, amely a Jézus születéséig tartó adventi napokat jellemzi. Az egyházak képviselőinek köszöntőjét követően meggyújtották a gazdagon díszített adventi koszorú első gyertyáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!