Közélet

2015.12.02. 19:54

Vásár: nagy segítség apróságokból

A Pálos Advent elindításával a szervezők többek között a helybeli kézművesek termékeit szeretnék ismertebbé tenni.

J. H.

 – A Pálos Advent kézműves vásár ötlete valamikor onnan indult, hogy nagyon szerettük volna a helybeli kézművesek termékeit megismertetni a falu lakóival. A rendezvényünknek köszönhetően az ajándékok kiválasztása is helyben történhetett meg.
A program megszervezésekor természetesen gondoltunk azokra a kisgyermekes szülőkre is, akik könnyebben mozdulnak ki ilyen községbeli rendezvényekre. Fontos szempontnak tartottuk továbbá azt is, hogy itteni, kézzel készített, ezáltal egyedi portékák kerüljenek az asztalra – hangsúlyozta a heol érdeklődésére dr. Bene-Sinkó Beáta, az esemény egyik szervezője.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Helyi kézművesek és az óvodások árulták termékeiket Fotó: Repa József
[/caption]

A vásár sikere várakozáson felüli volt, s a rendezők a rengeteg pozitív visszajelzés alapján bíznak abban, hogy az ötletükkel visszatérő hagyományt alkottak ebben a gyöngyszemnek tartott kis faluban.
– A helyi lakosok elmondása szerint is jó hangulat és meghittség jellemezte a Pálos Adventet. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik támogatták a rendezvényt és a maguk eszközeivel, lehetőségeivel hozzájárultak a vásár sikeréhez – mondta el dr. Bene-Sinkó Beáta, aki egyúttal köszönetét fejezte ki a település lakóinak.

Az óvodások és a szüleik termékeiből származó bevételt a Pálos Óvodának ajánlották fel. Legközelebb december 22-én gyűlik majd egybe Pálosvörösmart apraja és nagyja a Falu Karácsonyon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!