Közélet

2015.12.04. 20:12

Adventi önkéntesség: véradás élő adásban

A Tv Eger stúdiója december 7-én, hétfőn átalakul véradó-hellyé.

SZ. E.

Már hosszú évek óta hagyomány, hogy adventi időszakban az egri médiamunkások a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetével és a Területi Vérellátó munkatársaival karöltve véradást szerveznek.
A szakemberek tapasztalatai szerint ugyanis ebben az időszakban csökken az önkéntesek száma, a karácsonyi készülődésben az emberek könnyebben elfelejtkeznek a lehetőségről, a Média Eger Nonprofit Kft. azonban ezzel a rendezvényével felhívja a figyelmet a véradás fontosságára.

Antal Anett, a Média Eger ügyvezető igazgatója lapunkat arról tájékoztatta: a program 15 órakor kezdődik és egészen 21 óráig tart. Az élő műsor, telefonos játékkal és adventi, karácsonyi témákkal 17 órakor veszi kezdetét.

– Tavaly körülbelül 120-an jelentkeztek donornak, nyáron a Családbarát Donor Nappal pedig rekordot döntöttünk, akkor több mint 160-an voltak. Szeretnénk, ha most ezt a számot is túlszárnyalhatnánk hétfőn, mutassuk meg, hogy önkéntesnek lenni dicsőség. Ha ez mégsem lenne elég, azt is elárulom: minden véradó egy-egy ajándékcsomaggal is gazdagabb lesz – mondta Antal Anett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!