Közélet

2015.12.20. 21:07

„Nyissunk ajtót, hogy megszülethessen a csoda”

Advent negyedik vasárnapján Kiskörén a polgármester, Magyar Csilla mondott ünnepi köszöntőt, s ő gyújtotta meg az utolsó gyertyát is a város köztéri adventi koszorúján.

Faragó Zoltán

A városvezető először Hamvas Bélától idézett:
 
- A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, oszd meg. Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg, hódítsd meg, senki se tiltja, de jaj neked, ha magadnak tartod - majd így folytatta: - A fény, a boldogság kötelezettséggel jár, s nem száll az emberre. Adventkor a boldog pillanatokat kell összegyűjteni, leltárt készíteni, hogy hányszor kaptam s hányszor tudtam adni örömet, boldogságot, odafigyelést, egy kézszorítást. Fogjuk meg egymás kezét, nyissunk ajtót. Betlehemben a Szent Párnak egy istállóban nyitottak ajtót, de abban az istállóban megszületett a csoda – fogalmazott Magyar Csilla.


 
A gyertyagyújtáson az Őszidők Nyugdíjas Klub énekkara énekelt, majd mindenki a templomba vonult az ünnepi műsor folytatására. Itt Farkas Dóra és az óvónők kórusa is dalra fakadt, majd meghitt hangulatú betlehemes műsort állítottak színre az iskolások, végül forralt borra, teára várták a közösen ünneplőket.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Beküldött fotó
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!