Közélet

2016.01.07. 08:30

Megkezdődött a felvételi szezon a Károly Róbert Főiskolán

Slágerszak maradhat a pénzügy-számvitel, a kereskedelem és marketing, valamint a szőlész-borász mérnök.

HEOL

Az Országgyűlés 2015. december 1-jén módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt, melynek értelmében a Károly Róbert Főiskola, az Eszterházy Károly Főiskola és a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Karának egyesülésével alkalmazott tudományok egyetemeként folytathatják tovább oktatási és kutatási tevékenységeiket. 2016. július 1-től tehát az északkelet-magyarországi régióban egy erős egyetem kezdi meg működését, Eszterházy Károly Egyetem néven.

A Károly Róbert Főiskola tizenkét alapképzési szakra (BA/BSc), négy mesterképzési szakra (MA/MSc) és tizenöt felsőoktatási szakképzési szakra hirdet felvételt a 2016/2017-es tanévre.

A létrejövő egyetem révén egyes gyöngyösi központú képzések elérhetőek lesznek Egerben és Sárospatakon is. Egerben például szőlész-borász képzés indul, de felsőoktatási szakképzés keretében ilyen ismeretek elsajátíthatók lesznek Sárospatakon is. Az egyetem egri telephelyén olyan mesterképzési szakok is indulnak, mint a vállalkozásfejlesztés, a vezetés és szervezés, turizmus-menedzsment, de ugyanezek elérhetőek lesznek levelező tagozaton Gyöngyösön is.

Az intézmény duális felsőoktatási képzéseket is indít a következő esztendőben.

A gyöngyösi intézménybe három képzési területet érintően lehet jelentkezni. Mind a gazdálkodási-, mind az agrár-, mind az informatikai képzési területen lesznek állami ösztöndíjas helyek, a jelentkezőknek azonban tudniuk kell, hogy míg az agrár, és informatikai területi szakok esetében vélhetően a viszonylag alacsony pontszám is elég lesz a bejutáshoz, addig a gazdálkodási terület szakjaira – az elmúlt évi tapasztalatok alapján – már magasabb pontszám szükséges. A slágerszakokon – ezek közé tartozik például a pénzügy és számvitel, a kereskedelem és marketing, a szőlész-borász mérnöki vagy a környezetgazdálkodási agrármérnöki – kívül olyan elismert szakokra is várják a jelentkezőket, mint a gazdaságinformatikus, a gazdálkodási és menedzsment vagy a vadgazda mérnöki szak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!