Közélet

2016.02.04. 11:53

Nyílt levél: egymást követik a demonstrációk

Megyénkből is részt vettek szerda délután Miskolcon azon a tiltakozáson, melyet a Klik ellen, az oktatási rendszer megváltoztatásáért tartottak a pedagógusok és a diákok.

HEOL

A miskolci Herman Ottó Gimnáziumból indult tiltakozáshoz szerda estig közel 30 ezer magánszemély és több száz intézmény, számos szervezet csatlakozott az interneten. A középiskola, amint arról korábban beszámoltunk, nyílt levélben kérte a felesleges adminisztráció csökkentését, a tanárok és a gyerekek terheinek enyhítését és az oktatási feltételek javítását.

Az elmúlt hetek új Heves megyei csatlakozói közé tartozik azmegyeszékhelyi Ney Ferenc Óvoda Epreskert utcai Tagóvoda, a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium szülői munkaközössége, az Egri Szalaparti EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, az egri Balassi Bálint Általános Iskola, valamint az Egri Tanító- és Tanárképzős Öregdiákok Baráti Köre.

A pedagógusok Balog Zoltánnak, az illetéke miniszternek a minapi ígéretei után – amik a kérések töredékének megvalósításáról szólnak – továbbra is elégedetlenek. Fogadóóra címmel a Herman Ottó Gimnázium tantestületét és követeléseit támogató demonstrációt szervezett a Pedagógusok Szakszervezete helyi csoportja szerdán Miskolcon, ahol – a transzparensek tanúsága szerint – Heves megyei tiltakozók is jelen voltak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az eső ellenére ezrek vonultak a miskolci utcákon szerda délután Fotó: Veres Viktor
[/caption]

A tüntetésről ide kattintva olvashatja el a beszámolót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!