Közélet

2016.02.15. 19:30

Vízgazdálkodás és árvízvédelem

Kinevezése előtt műszaki irányítóként dolgozott Horváth Lajos, aki a Kötivízig műszaki igazgatóhelyettese.

Sz. Zs.

A kinevezés még friss, a teendők azonban egyáltalán nem jelentenek újdonságot az ön számára, hiszen eddig is a vízügynél dolgozott. Korábban mivel foglalkozott?

– Kisköréről származom, 34 éves vagyok. Okleveles építőmérnök, valamint mérnök-közgazdász végzettségem van, s immár tizenegy éve dolgozom a Kötivízig állományában. Legutóbb főépítés-vezetői feladatkört láttam el, korábban pedig a Szolnoki Szakaszmérnökség helyettes vezetőjeként végeztem a munkámat.

– Ez idő alatt több jelentős „vizes" esemény tanúi lehettünk. Melyeket kísérte közvetlenül figyelemmel?

– Műszaki irányítóként vettem részt az elmúlt évtized árvízi védekezéseiben a Közép-Tiszán és azon kívül, szakértőként közreműködtem többek között a Kötivízig több árvízvédelmi szakasza védekezési tervének aktualizálásában. Ezek mellett a fejlesztési elképzelések kidolgozásából, az uniós pályázatok előkészítéséből, illetve projekt megvalósíthatósági tanulmányok összeállításából is kivettem a részem.


– Elődje, Horváth Béla 42 év vízügyi szolgálatot követően vonult nyugdíjba. Ön milyen elképzelésekkel vette át ezt a feladatkört?

– Meglehetősen szerteágazó a munkám, de szerencsés helyzetben vagyok, mert úgy gondolom, az elődöm jó gyakorlatot folytatott. Nem szeretnék ettől eltérni, legfejelőbb kiegészíteni, hiszen több szakaszmérnökségen is dolgoztam, így jól ismerem a „kinti végek" munjákát is. Elsősorban a fenntartási, vízgazdálkodási munkálatok tekintetében szeretnék előrelépést elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!