Sport

2016.02.17. 18:48

TAO-s pénz nem lesz a működésre

Első kézből mindössze 26 egyesület (a 65-ből!) képviselői értesülhettek a megyei igazgatóság évadnyitó értekezletén azokról a változásokról, amelyek a jövőbeli működést alapjaiban meghatározzák.

B. Cs.

Az borítékolhatónak számított, hogy a TAO-támogatás rendszere nem egy vég nélküli pénzes zsák. Az évente eszközölt módosítások (szigorítások) azt célozzák, hogy ne a felnőtt futballba szivattyúzzák át az utánpótlásra elnyert milliókat.

– Az elbírálásnál csak az utánpótlás-csapatok száma lesz a döntő, működésre nem lehet pályázni – emelte ki Jenei Károly. A Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatója ezért aztán külön felhívta a figyelmet, hogy a klubvezetők a következő kiírásban csak olyan kötelezettség-vállalást rögzítsenek, amit biztosan tartani is tudnak.



A fiatalokra fókuszálás eddig is központi kérdést jelentett, noha csökkenő gyermeklétszám mellett kellene minél több ifjút megnyerni a sportágnak.
– Talán segíthet valamit, hogy újra bevezetik a nevelési költségtérítést, vagyis az első profi szerződés aláírásakor a nevelő klub(ok) képzési támogatásra lesz(nek) jogosult(ak) – tette hozzá Jenei. – A megyei I. osztályban csak az U19-es, az U16-os és a Bozsik-programban szereplő csapatok indítása lesz kötelező, míg a megyei II. osztályban az U19, ahol az öt túlkoros 23 éves korig futballozhat. A 2016/17-es bajnoki évtől kezdve megszűnik a komplett utánpótlás-csapatok továbbadása, vagyis nem lesz dupla nyilvántartás és kettős finanszírozás.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az már a felnőtteket is érinti, hogy – visszatérve a 2012/13-as gyakorlathoz – törlik a téli átigazolási időszakot Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Az már a felnőtteket is érinti, hogy törlik a téli átigazolási időszakot. A Magyar Kupa csak a megyei I-es gárdáknak lesz kötelező, a többiek szabadon nevezhetnek és a megyei selejtezőket augusztus 31-ig be kell fejezni.
Viszont a főtáblára jutás sokat hozhat a konyhára.

Együtt kapják

Június 17-én, pénteken 16 órától Egerben kapják meg érmeiket a megyei bajnokság különböző osztályaiban dobogón végzett csapatok képviselői. Akkor vehetik át jutalmaikat az egyéni díjazottak és a sportszerűségi verseny győztesei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!