Közélet

2016.02.23. 11:13

Később tetőzik a Tisza, csökken a belvíz

A kedvező vasárnapi időjárásnak köszönhetően csökkent a belvízi elöntés nagysága a Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVÍZIG) területén – tudatta Lovas Attila védelemvezető.

SZ. E

A KÖTIVÍZIG összességében 249 kilométer hosszan tart fenn árvízvédelmi készültséget. A Tiszán múlt hét csütörtök óta I. fokú a készültség a bal parton Kiskörétől Fegyvernekig, a jobb parton pedig Kiskörétől Dobáig. A vízállás hétfő reggel 8 órakor Kisköre-alsónál 643 centiméter, Szolnoknál pedig 627 centiméter volt.

A legújabb modellszámítás szerint térségünkben a korábban jelzettnél később éri el a maximális vízállást a folyó. Kisköre alsónál várhatóan csütörtökön vagy pénteken tetőzik a Tisza 680+-15 centiméterrel.

A hétfő reggeli összesítés szerint a belvízfoltok együttes területe valamelyest mérséklődött, 23 ezer 800 hektárt tett ki a Közép-Tisza vidékén, amiből 8 ezer 750 hektár vetés, 5 ezer 400 hektár szántó. A teljes vízborításból 6 ezer hektárt megyénkben regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!