Közélet

2016.03.21. 18:31

Megint megrongálták a falépcsőt

Újra szétverték az egri Garzon háznál található ideiglenes építményt.

HEOL

Ahogy arról korábban beszámoltunk január közepén már egyszer szétverték a Garzon háznál ideiglenesen épített falépcsőt. Most az Eger Hírek számol be arról, hogy hétfőn a délutáni órákban ismét megrongálták az azóta már helyre állított építményt.

Kovács Nikolett rendőrségi sajtóreferens érdeklődésünkre elmondta, hogy a rendőrségre eddig még nem érkezett bejelentés a rongálásról.

Zentai László az Önkormányzat médiareferense megkeresésünkre elmondta: a helyszíni szemlét követően mihamarabb kijavíttatják az ideiglenes lépcső megrongált részét. A felelőtlen vandálok tettükkel veszélyes helyzetet teremtettek a gyermekintézmények közelében viszonylag nagy gyalogosforgalmat bonyolító lépcsőnél, így az ügyben a rendőrségen feljenetést tesznek.
Az önkormányzat ilyenkor - közpénz felhasználásával - helyreállíttatja a szerkezetet. A lépcső teljes újjáépítése szerepel a 2016-os felújítási programban, melyre a fedezet a költségvetésben rendelkezésre áll.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Alig élt meg két hónapot a felújított falépcső a Garzon háznál Fotó: egerhirek.hu
[/caption]

Korábban számoltunk be róla, hogy a Garzonház melletti lépcsőhöz felszerelt faszerkezet csupán ideiglenes. Zentai László az egri önkormányzat médiareferense december végén lapunkkal azt közölte: a tönkrement, s veszélyhelyzetet okozó lejárót helyettesíti mindaddig, amíg jövő évben el nem készül a végleges lépcsősor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!