Közélet

2016.04.09. 20:13

Lefoglalta a rendőrség a megfigyelő rendszert

Napok óta találgatják, vajon miért szállt ki a rendőrség a hét elején, és foglalta le a polgármesteri hivatal dísztermében található kép- és hangrögzítő berendezés winchesterét.

B. K.

Helyi lakosok hívták fel szerkesztőségünket azzal az információval, hogy napok óta találgatás folyik Parádon arról, vajon miért szállt ki a rendőrség a hét elején, és foglalta le a polgármesteri hivatal dísztermében található kép- és hangrögzítő berendezés winchesterét. (Az az ominózus közmeghallgatás is ebben a helyiségben történt, amelyről lapunk korábban részletesen beszámolt, s a képviselő-testület feloszlatásával ért véget a grémium ülése).

A lefoglalt berendezéssel egyébként a képviselő-testületi üléseket rögzítették, de a faluban terjengő szóbeszéd szerint olyankor is készültek felvételek, amikor más jellegű fórumok, egyeztetések történtek abban a helyiségben.

Mudriczki József, a község polgármestere érdeklődésünkre megerősítette, hogy valóban ott járt a rendőrség és elvitte az eszközt.

Soltész Bálint rendőr őrnagy, megyei rendőrségi sajtószóvivő kérdésünkre az esettel kapcsolatban annyit közölt, hogy a rendőrség később ad tájékoztatást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!