Közélet

2016.04.20. 15:10

Keresik a legszebb konyhakerteket

Talán kevesen tudják, hogy az idei esztendő a Kertészkedés Éve. Ennek kapcsán ebben az évben is keresik a legszebb konyhakerteket.

HEOL

A kezdeményezés célja a kertészkedésre való ösztönzés, az ehhez szükséges tudás átadása, hogy a következő nemzedékek is részesei lehessenek a kertészkedés örömeinek és élvezhessék a munka eredményét. A kertek művelése hozzájárul a kert, mint élőhely fennmaradásához, továbbá a tájfajták megőrzéséhez is.

Az idei esztendőt dr. Fazekas Sándor miniszter a Kertészkedés Évének nyilvánította, amelyben a Földművelésügyi Minisztérium együttműködő partnere „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű program. Eger Megyei Jogú Város önkormányzata, csatlakozva a Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, az idén már negyedik alkalommal hirdeti meg helyi versenyét.

A programban történő részvételhez a kiírás értelmében jelentkezési lap kitöltése és benyújtása szükséges. „A legszebb konyhakertek” részletes pályázati felhívása és jelentkezési lapja a városi honlapról (www.eger.hu) letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Dobó István tér 2. szám alatti és Kossuth Lajos utca 28. szám alatti portaszolgálatán rendelkezésre áll.

A jelentkezések benyújtásának határideje az idei évben május 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!